Jósvafői Helytörténeti Füzetek 42.

szerzők kerestetnek
Jósvafői Helytörténeti Füzetek
11 szept

Jósvafői Helytörténeti Füzetek 42. – szerzők kerestetnek

Tisztelt Jósvafőhöz kötődő Ismerősök és Barátok!

A 2016 karácsonyán megjelent 41. kiadvánnyal kezdte új időszakát a megújult Jósvafői Helytörténeti Füzetek. E számtól kezdődően a szintén megújult Jósvafőért Alapítvány vállalta a kiadói feladatokat (ezúton is köszönjük az 1%-os felajánlásokat és az átutalt adományokat).
Abban is változás történt, hogy az alapító szerkesztő halála után egy új szerkesztői csoport vette át a stafétát és folytatja a Szablyár Péter által, 1994-ben megkezdett munkát.

A 40. számmal kezdődő gyakorlatot folytatva – melyben az új szerkesztőség tagjai évenként, egymást váltva látják el a felelős szerkesztői feladatokat – idén ránk került a sor.
Ezért engedjék/engedjétek meg, hogy a tervek szerint 2017. decemberben megjelenő 42. füzet előkészítésével kapcsolatban közérdekű információkat tegyünk közzé. Tesszük mindezt azért, hogy minél szélesebb szerzői körben születhessenek – a jósvafői múltat és a jelent egyaránt bemutató – írások, melyek a következő szám tartalmát adhatják.

Ezért arra bátorítunk mindenkit, hogy szerzőként is segítse a jósvafői helytörténet e kiadványban történő megjelenését. Mert mint tudják/tudjátok „a szó elszáll, az írás megmarad”!
Kérjük tehát, hogy ki-ki keresse meg az őt és/vagy környezetét legjobban érdeklő – közérdeklődésre is számot tartó – témát, mely tartalmat szerzőként a JHF 42. számában publikálhat.

A fentiek alapján visszajelző, potenciális szerzők számára a kéziratok összeállításához szükséges vázlatos útmutatót küldünk (a publikálási szándékon kívül kérjük, jelezzék/jelezzétek a tervezett írás címét és témáját is).

Fontos információ továbbá, hogy a tervezett lapzárta, vagyis a kéziratok beérkezésének határideje: 2017. október 30.

Ha bárkinek további bővebb információra lenne szüksége, készséggel állunk rendelkezésre, bátran keressenek/keressetek (telefon: 06-30/3311722, e-mail: bb.josvafo@gmail.com).

Baráti üdvözlettel és köszönettel,
Istenes Judit és Berecz Béla

Jósvafő, 2017-09-10